Spread the love

In tegenstelling tot levensverzekering, die de accumulatie van rijkdom dient, heeft een overlijdensrisicoverzekering slechts één taak: het is bedoeld om de familieleden financieel zo goed mogelijk te beschermen in geval van overlijden.Daarom moet het principe altijd van toepassing zijn op deze vorm van levensverzekering : de verzekerde som moet hoog zijn, maar dat is helaas niet altijd het geval. De Stiftung Warentest heeft de overlijdensrisicoverzekering nader bekeken en geconstateerd dat de meeste verzekeringnemers niet voldoende verzekerd zijn.

Ben Jij Op Zoek Naar Een Ander Soort Verzekering Op Dit Moment? Bekijk Dan De Volgende Zaken Even Door

Wellicht interessant: op zoek naar de beste inboedelverzekering van Duitsland? Kijk op de volgende website: https://verzekering-winkel.com/telefoonverzekering/. Op die manier kun je gemakkelijk alle mogelijkheden op het gebied van verzekeringen doorkijken en bepalen welke polissen je allemaal nodig hebt. Maar nu eerst wat meer tips over de ORV, waar moet je allemaal op letten en wat heb je precies aan een overlijdensrisicoverzekering?

ORV vergelijken

Wat Heb Je Aan Een Overlijdensrisicoverzekering?

Wat heb je aan een overlijdensrisicoverzekering, als het gezin uiteindelijk sociaal welzijn wordt en zijn eigen woning verliest? Dit scenario komt vaker voor dan sommigen denken, en het gebeurt altijd wanneer de verzekerde het verkeerde einde bewaart. De Stiftung Warentest beveelt daarom aan dat iedereen die een einde-uitleven-verzekering wenst af te sluiten, het bruto jaarinkomen drie keer, of beter nog, met vijf vermenigvuldigt.

  • Als u ook een lening in onroerend goed hebt, zou u dit bovenop moeten verwachten. Als de belangrijkste verdiener van het gezin bijvoorbeeld € 50.000 per jaar verdient, moet de verzekerde som voor overlijdensrisicoverzekeringen € 250.000 bedragen. Als het gaat om een ​​lening van 25.000 euro, dan zou het 275.000 euro moeten zijn.

Kijk Allereerst Goed Naar De Tarieven En Premies

Als u een einde-leven-verzekering wilt afsluiten, kunt u veel geld besparen door de prijzen van verzekeraars van tevoren te vergelijken. De prijzen variëren erg en een duur contract kan snel drie keer zoveel kosten als een bijzonder voordelig contract.

De verzekerde hoeft zich geen zorgen te maken over de kwaliteit omdat, zoals de Stiftung Warentest heeft bepaald, er geen noemenswaardige voordelen zijn met een duur contract in vergelijking met het gunstige contract. Na de prijsvergelijking zou de prestatievergelijking op de tweede plaats moeten komen, omdat er serieuze verschillen zijn .

Het Risico Dat Je Loopt Bepaalt Vaak De Premiehoogte

Hoe duur de verzekering zal zijn, hangt af van de risicofactoren van de verzekerde persoon. Hier rokers hebben een bijzonder moeilijke tijd, zelfs hij, die een gevaarlijke hobby zoals parachutespringen of duiken volgt, de noodzaak om te betalen vaak drie tot vier keer meer voor zijn overlijdensrisicoverzekeringen als iemand die niet rookt en geen gevaarlijke hobby’s.

Ben Altijd Eerlijk Tegen De Verzekeraar, Zeker Als Je Een ORV Hebt Afgesloten

De gezondheidstoestand speelt ook een beslissende rol. Hier moet men altijd de waarheid vertellen, wie iets verbergt of valse verklaringen aflegt, die in bepaalde omstandigheden zijn verzekeringsdekking kunnen verliezen. Zorg er daarom voor dat je altijd eerlijk bent als het om de overlijdensrisicoverzekering gaat, anders kun je in de problemen komen met de uitkering in het geval van overlijden.