Spread the love

Stichters zijn moedig – ze geven tenslotte de voorkeur aan een onzekere toekomst met een hoog financieel risico van een veilige permanente positie. Alleen al de stap naar zelfstandig ondernemerschap is een bewijs van een zekere onbevreesdheid. Begin daarom met het kiezen van het beste boekhoudprogramma, zo kun je er vanuit gaan dat het wel goed zit met de administratiesoftware vanje bedrijf.

Boekhouden Maakt Veel Ondernemers Onrustig

En toch is er iets dat zelfs de moedigste oprichters bang maakt: boekhouden. De massa van wettelijke voorschriften, uitzonderingen en wijzigingen maakt materie zo complex dat het vele oprichters overstelpt en vaak zelfs echte consequenties heeft. Waarom? Als u bijvoorbeeld niet alle verplichte informatie op een factuur opgeeft, kunt u de aftrek van voorbelasting verliezen. Of de volledige factuur wordt niet erkend als een zakelijke uitgave door het belastingkantoor. Een dure fout die niet hoeft te zijn.

Ten eerste moet er op dit punt worden vermeld dat u vaker leest dat zelfstandigen uw boekhouding kunnen automatiseren. Maar wat betekent dat in concrete termen? Veel bedrijfseigenaren verwachten nu dat u uw boekhouding snel en gemakkelijk kunt voltooien met een gespecialiseerd boekhoudprogramma. Maar verre van …

De taak van een accountant is een stage en moet gewoon worden geleerd. Natuurlijk kun je jezelf op elk moment gemakkelijk boeken en het zelf doen. Maar wanneer het lastig wordt, kunt u snel zijn grenzen bereiken. Of hoe zit het met jou? Weet u hoe u btw kunt vergelijken en hoe u op passende wijze rekening kunt houden met aankopen en verkopen van aandelen?

boekhouding regelen voor bedrijven

Het Digitaliseren Van De Boekhouding Wordt Steeds Belangrijker Met Een Administratiepakket

Integendeel, vandaag gaat het om het digitaliseren en automatiseren van bepaalde processen en processen, vooral in samenwerking met ons eigen administratiekantoor. Met dit doel komen er steeds meer softwareleveranciers op de markt. Deze mogelijkheid moet worden gebruikt om onnodige kosten te besparen.

  • Het boekingsproces en het belastingadvies van uw trustkantoor kunnen echter niet worden vervangen. Of boekt u liever in de toekomst in plaats van te zorgen voor uw corebusiness? Dat is wat we dachten!
  • Steeds meer administratiepakketten en boekhoudprogramma’s zetten in op verregaande automatisering, daardoor wordt boekhouden goedkoper en steeds gemakkelijker.

Hoe Moet Ik Mijn Boekhouding Precies Digitaliseren

Ervan uitgaande dat u een telefoonrekening op papier ontvangt. Gebruik een scanner of scanner-app om een ‚Äč‚Äčrevisievrij PDF-document te maken en het in uw digitale opslaglocatie te laden. U kunt deze met speciale software of in de cloud maken volgens uw wensen en richtlijnen in het bedrijf.

Deze eenmalige setup verzendt dit nieuw gearchiveerde document automatisch naar uw boekhoudsoftware via e-mail en is in realtime zichtbaar voor uw trustee. Daar wordt het geboekt volgens uw wensen (dagelijks, wekelijks, maandelijks) en de voucher wordt opgeslagen in het archief van uw boekhouding. De voucher is dus altijd binnen handbereik en op elk gewenst moment bij uw trustee!