Spread the love

Veel mensen hebben ook het gevoel dat magnetrons eten vernietigen

Ik ben echt bezorgd dat magnetrons alle voedingsstoffen in ons voedsel kunnen vernietigen. Toen ik jaren geleden gezondheid begon in te nemen, gooide ik mijn magnetron weg en persoonlijk heb ik er niet één in letterlijk jaren gebruikt. Wil je meer weten over de magnetrons die op dit moment veel gebruikt worden? Lees dan dit uitgebreide artikel door om alles te weten te komen.

Weinig Onderzoek Gedaan Naar De Microgolven Van Een Magnetron

Er is verrassend weinig onderzoek gedaan naar de invloed van microgolven op organische moleculen, of hoe het menselijk lichaam reageert op het consumeren van voedsel in de magnetron, witgoed is belangrijk, maar ik had genoeg van dit apparaat. De weinige die er zijn, suggereren dat voedsel dat in de magnetron wordt bereid, de voedingswaarde vernietigt. Toch zijn de meningen verdeeld en zijn er nog veel mensen die magnetrons in 2019 gebruiken.

magnetron straling

Het kan natuurlijk ook zijn dat je tijdens normaal koken voedingstoffen ontrekt

Ik heb het niet alleen over regulier koken via een fornuis of een oven, die ja, enzymen vernietigt en bepaalde voedingsstoffen kan denatureren. Microgolven voegen een ander element toe, het “magnetron” -effect, dat op moleculair niveau anders is dan bij gewoon koken. Hoe werken microgolven eigenlijk?

Hoe werken de microgolven van een magnetron

Microgolven bevinden zich aan de onderkant van het spectrum van elektromagnetische straling. Microgolven veroorzaken diëlectrische verwarming, wat betekent dat ze heel snel ronddraaien in je oven in een dergelijk elektrisch veld bij hoge frequenties, en de moleculaire wrijving zorgt er uiteindelijk voor dat het water in stoom verandert en dat het voedsel opwarmt. Maar dit kan ook de chemische structuur van het voedsel veranderen .

  • Wanneer we microgolven eten, worden structuren van de watermoleculen uit elkaar gescheurd en vervormd. Wanneer we een oven gebruiken om voedsel te verwarmen, wordt de warmte convectiek van de buitenkant overgebracht en naar binnen verplaatst. Magnetron koken begint binnen de moleculen waar water aanwezig is.

Studies en rapporten over de magnetron

Studies en rapporten geven aan dat magnetronovens ervoor kunnen zorgen dat kankerverwekkende gifstoffen uit uw plastic en papieren containers / deksels en in uw voedsel terechtkomen. In het januari / februari 1990-nummer van de Nutrition Action Newsletter werd melding gemaakt van het lekken van tal van giftige chemicaliën uit de verpakking van gewone magnetronproducten, waaronder pizza’s, chips en popcorn.

Chemicaliën omvatten polyethyleentereftalaat (PET), benzeen, tolueen en xyleen. Wanneer we vette voedingsmiddelen in plastic bakjes magnetronen, kan het dioxines, bekende carcinogenen en andere gifstoffen, verder afgeven in je voedsel

De Risico’s Van Magnetrons Bij Gebruik Voor Babyvoeding, Let Goed Op!

Dit heeft geresulteerd in waarschuwingen aan nieuwe moeders over het NIET gebruiken van de magnetron om babyflesjes op te warmen (!!!). Als u moeders kent die babyflesjes in de magnetron gebruiken, moet u dit met hen delen (!).Ik zag een moeder voor het eerst onbewust haar babyfles een tijdje geleden in het huis van een vriend magnetron en, en toen ik (heel voorzichtig en niet-oordelend) haar vertelde over enkele van de risico’s, was ze geschokt en zei ze dat ze het niet zou doen meer.