Spread the love

Tijdens het koude winterseizoen verbruiken veel huishoudens veel energie om de ruimte in huis op te warmen. Omdat energieprijzen altijd fluctueren, is het mogelijk dat de gemiddelde huiseigenaar honderden of zelfs duizenden dollars uitgeeft om hun huis te verwarmen tijdens de koudste maanden van het jaar. Hier volgen enkele tips om de kosten van stookkosten te verlagen. Op https://www.10beste.com/beste-mobiele-airco/ is te lezen welke airco’s het beste te gebruiken zijn in deze seizoenen.

i) Kies de juiste brandstof

Er zijn vier belangrijke energiebronnen voor verwarmingssystemen in het land. Ze bevatten; stookolie, propaan, aardgas en elektriciteit. De goedkoopste en meest gemakkelijk verkrijgbare is aardgas gevolgd door stookolie, propaan en elektriciteit, in die volgorde.

Door de juiste brandstof te kiezen, kunt u besparen op verwarmingskosten. Omdat u misschien al een andere energiebron bij u thuis gebruikt, kunt u het systeem upgraden om een ​​goedkopere brandstof te gebruiken wanneer u uw verwarmingssysteem aan het einde van zijn levensduur vervangt.

ii) Verzegel uw kanaalwerk

Elke lekkage van verwarmde lucht uit luchtkanalen naar ongewenste ruimtes kost geld. Overweeg daarom om het leidingwerk af te dichten, vooral rond bochten en verbindingen, om energieverlies te voorkomen. Volgens deskundigen wordt 20 tot 40 procent van uw klimaatrekening toegeschreven aan lekkages in de luchtkanalen. U kunt dit geld besparen door uw systeem af te sluiten

iii) Voer regelmatig onderhoud aan uw systeem uit

In het ideale geval moet u een NATE-gecertificeerde HVAC-aannemersservice uw HVAC-systeem ten minste eenmaal per jaar laten onderhouden, bij voorkeur vóór de winter. Servicing helpt de energie-efficiëntie van het HVAC-systeem te verbeteren en bespaart u geld. Hoewel het u tussen de $ 100 en $ 400 kan kosten om het systeem te onderhouden, bespaart u op de lange termijn veel meer als gevolg van verbeterde efficiëntie en een langere levensduur.

iv) Pas uw thermostaat overeenkomstig aan

De optimale bedrijfstemperaturen gedurende de dag en nacht zijn respectievelijk 70 en 68 graden Fahrenheit. Het instellen van deze temperaturen op respectievelijk 68 en 60 graden Fahrenheeft geen pijn, maar kan u in de winter meer dan $ 100 besparen.