Spread the love

Tegenwoordig Worden Android Telefoons Steeds Sneller En Sneller, Wat Zijn De Nieuwste Toevoegingen?

Desalniettemin blijven gebruikers merken dat hun oudere smartphones langzamer gaan werken. Het hoeft niet per se na een jaar te gebeuren. Maar vroeg of laat zal bijna elke gebruiker van mobiele telefoons worstelen met kreupele apparaten. Waarom dit zo is en wat u eraan kunt doen, vindt u hier. Toch nog extra info nodig denk je? Kijk dan eens op https://vergelijk-mobiele-telefoon.nl/mobiel/

Je oude smartphone heeft je tot nu toe goed gediend en je was er altijd blij mee. Maar nu vertraagt en reageert je telefoon met toenemende vertraging. Wanhoop niet! Het hoeft niet altijd een nieuwe smartphone te zijn. Vooral mensen met een sterke technische achtergrond hebben de neiging om het nieuwste model elk jaar thuis te krijgen wanneer ze een nieuwe smartphone uitbrengen. Het oude apparaat van het voorgaande jaar is meestal nog steeds prima en veroorzaakt geen problemen.

Nieuwe Systeemupdates Maken De Laatste Android Telefoons Nog Veel Veiliger En Sneller

Een andere gok is dat nieuwe systeemupdates meestal incompatibel zijn met oudere smartphones, waardoor het apparaat langzamer gaat werken. Het kan dus zomaar dat je een iPhone of nieuwe Samsung koopt en een paar jaar later een niet compatibele telefoon in bezit hebt. Lees daarom altijd reviews over de specs van het toestel. Zoek in een zoekmachine bijvoorbeeld op iPhone X review en je bent al snel geholpen.

Maar Waarom Wordt Een Smartphone Langzamer?

Er zijn verschillende redenen waarom uw telefoon de afgelopen jaren prestaties verliest . Vaak zijn ontbrekende systeemupdates de schuld, evenals vaak ongebruikte apps en volledige buffers. We hebben de neiging om ons apparaat in de loop van de tijd in te pakken en merken het vaak niet eens. Dit heeft te lijden onder de uitvoering. Geruchten doen het geruime tijd geleden dat Apple zijn apparaten vertraagt via iOS-updates om een koopimpuls te creëren voor nieuwe vlaggenschepen.

  • Maar dan blijkt dat de reden anders is: de batterij. Na verloop van tijd verliezen lithium-ion batterijen stroom. Apple, bijvoorbeeld, aangepast aan de vereiste kracht van de smartphone, dus het komt niet om crashes van de batterij redenen.

Je Kunt Jouw Smartphone Weer Sneller Maken

In eerste instantie lijkt het er vaak op dat je smartphone eindelijk opgeeft. Er zijn echter verschillende manieren om uw telefoon weer sneller te maken. De eerste stap: maak je apparaat schoon! We hebben verschillende manieren voor u samengesteld om meer uit uw smartphone te halen. Opmerking: niet alles werkt op een smartphone. Afhankelijk van de systeemversie zijn overeenkomstige instellingen ook onder andere namen te vinden.

Achtergrondprogramma’s Uitzetten

Eenvoudig maar effectief: u kent het vanuit uw internetbrowser. Je hebt nogal wat tabbladen geopend en opeens werkt niets. Dit is ook hoe het werkt op een smartphone.

  • Als u twee handenvol apps op de achtergrond hebt geopend, vertraagt dat uw apparaat. Voor Android kunt u dit oplossen in de “Application Manager”. Met “Force Stop” kunt u de geactiveerde apps tot stilstand brengen. Dus je geheugen heeft weer capaciteit en je telefoon is sneller.
  • Tegenwoordig hebben Android telefoons behoorlijk goede batterijen, je kunt daardoor veel langer met je telefoon doen. Doorgaans gaat een Android telefoon ongeveer 2 tot 3 uur langer mee als de vorige jaren.

Zorg Dat Je De Updates Van Android Uitvoert

De meest up-to-date software is het belangrijkste om je smartphone up-to-date te houden. Zolang er systeemupdates voor uw smartphone zijn , moet u deze dienovereenkomstig bijwerken. Fouten in het systeem zijn opgeheven en er zijn regelmatige updates. Het wordt moeilijker wanneer je smartphone zo oud is dat updates niet langer beschikbaar zijn.

  • Dit maakt uw mobiele telefoon onzekerder en u moet overwegen of u een nieuw apparaat vroeg of laat koopt – alleen ter bescherming van uw persoonlijke gegevens.
  • Tegenwoordig kun je alle gegevens van de Android telefoon ook opslaan op cloudservers zoals Google Drive, Dropbox of Microsoft OneDrive.

Apps Die Je Niet Gebruikt Moet Je Verwijderen

Met de maanden installeren we veel verschillende applicaties. En we durven te wedden dat je er zelfs niet veel regelmatig gebruikt. Integendeel, het is waarschijnlijk dat je een flink aantal apps op het apparaat hebt die je al eeuwen niet eens hebt geopend. U kunt dergelijke toepassingen veilig verwijderen.

Ze eten gewoon geheugen en vertragen uw apparaat . Maar pas op: als u niet weet of een app belangrijk is, moet u eerder onderzoeken waar het goed voor is voordat u het verwijdert. Android is echter meestal gewaarschuwd wanneer u op het punt staat een applicatie van uw apparaat te verwijderen.