Spread the love

Motoren huilen, machines draaien, de compressor brult. In een workshop kan het omhoog gaan. Maar dat verhoogt ook de energiekosten. Hoe de kosten kunnen dalen, zelfs bij volledige productie, legt deze handleiding uit. Vooral in licht en verwarming is het potentieel op het gebied van energiebesparing groot. Lees snel verder en kom er achter hoe je gemakkelijk bespaart op je zakelijke energie.

Bekijk Hoe Je Zakelijk Kunt Besparen Op Je Maandelijkse Energierekening

Maar er zijn nog vele andere maatregelen, klein en groot, die kunnen bijdragen aan uw succes. We hebben rondgekeken op vergelijkings websites van zakelijke energie waaronder beste-energievergelijker.com/zakelijke-energie/. Hier hebben we onder andere prachtige besparingstips voor je gevonden.

  • Zorg er voor dat je alle machines in je bedrijf op stand-by modus zet na gebruik
  • Alle verlichting kan uitgeschakeld worden indien die niet meer gebruikt wordt
  • Zorg er voor dat je je personeel bewust maakt van simpele energiebesparingen binnen je bedrijf

Houdt Rekening Met De Verlichting

Het onderwerp verlichting wordt in veel workshops verwaarloosd. Modern lichtmanagement zorgt niet alleen voor een optimale verlichting van de werkstations, maar bespaart ook geld. Volgens het ambachts magazine kan tot 80 procent van de energiekosten worden bespaard.

Gebruik LED lampen Om Energie Te Besparen In Je Bedrijf

Volgens de Centrale Associatie van Nederlandse Energieorganisatie zouden efficiënte LED’s de eerste keuze moeten zijn, omdat ze robuust, economisch en duurzaam zijn. Meer van deze informatie staat beschreven op de webpagina beste-energievergelijker.com/overstappen-energie/.

Het kan de moeite waard zijn om een ​​expert te vragen die bijvoorbeeld herkent hoe bepaalde gebieden beter kunnen worden verlicht, waardoor er minder lichtbronnen nodig zijn. Een intelligente controller detecteert automatisch of mensen in de werkplaats aanwezig zijn en dat er licht nodig is of kan worden uitgeschakeld.

De Verwarming Van De Werkplaats

Zelfs het reguliere onderhoud van het verwarmingssysteem loont voor ambachtelijke bedrijven. Een hydraulische inregeling optimaliseert het verwarmingscircuit. Het kan al vruchten afwerpen om individuele onderdelen zoals pompen uit te wisselen. Deken afspraken, of het nu om een ​​nieuw verwarmingssysteem moet gaan, of moderniserings maatregelen al voldoende zijn of dat het loont om extra afhankelijk te zijn van hernieuwbare energie, kan niet worden gehaald.

Deskundigen adviseren echter iedereen die een ketel met constante temperatuur gebruikt om over te schakelen naar condensatietechnologie, omdat dit gemiddeld 30 procent energie kan besparen. Daardoor kun je maandelijks enorm veel geld besparen op je energierekening.

Probeer Restwarmte Te Gebruiken Als Verwarming

Een grote energieorganisatie in Amerika beveelt garages en verwerkende industrie om restwarmte te benutten intense “Als we in toenemende mate worden toegepast efficiënte technologieën, het gebruik van restwarmte van een goede -. En vaak de goedkoopste – is het mogelijk om de energiebehoeften van een bedrijf te verminderen” restwarmte kan goed zijn voor energiebesparing zijn Gebruik voorverwarmen van proces media. Het kan ook worden gebruikt om hele processen te verwarmen. Nog een voordeel: restwarmte kan relatief goed worden opgeslagen.

Kijk Naar De Ouderdom Van Machines

Het machinepark in veel werkplaatsen is vaak verouderd. Uiteraard betekenen nieuwe, energie-efficiënte apparaten een hoge investering. De terugverdientijd, dat wil zeggen de periode waarin de uitgaven worden ‘terugverdiend’, vooral dankzij lagere bedrijfskosten, kan worden berekend.